ERZURUM / PALANDÖKEN - Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi

Liselerde Bilim Uygulamaları Kapsamında Anadolunun Zirvesinden Anadolu İrfanına Bir Dokunuş

ANADOLUNUN ZİRVESİNDEN ANADOLU İRFANINA BİR DOKUNUŞ

Anadolu İrfanı projesi kapsamında Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi öğrencileri olarak arkadaşlarımıza irfan pınarımızın gözelerinden olan önemli Türk büyüklerini tanıtmak için paneller düzenledik. Anadolu’nun Türk ve İslam yurdu olması ve yüzyıllar boyu ayakta dimdik kalmasının temel unsurlarından olan Anadolu İrfanının geçmişten bugüne, bugünden geleceğe  taşımak adına önemli şahsiyetlerimizden olan  ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan Hoca Ahmet Yesevi’den alperenliğinin sırrını , Hacı Bektaş Veli’den sadakatın önemini , Ahi Evran’den ahilik ruhunu, Mevlana ve Yunus Emre’den sevgi ve hoşgörünün yüceliğin , Nasreddin Hoca’dan Anadolu’nun gülen yüzünü, Maturidi’nin düşünen ve sorgulayan yanını arkadaşlarımıza ulaştırmaya çalıştık.

Panelde  emeği geçen öğrencilerimiz ;     Ayşenur GÜNEY, Muhammet Ali ESNEK , Ecrin Erva ALTUN, Hafsa BÖYÜKSÜNNTECİ , Nazlı YILMAZ , Zeynep ÖZDEMİR , Mustafa Eren DAŞHAN , Dilanur DÜZEN , Ece ALTUĞ , Muhammed İlhan YAĞAN ‘ a  ve Medeniyet ve Değerler Kulübü Danışman Öğretmeni Fahrettin KIMIŞOĞLU'na teşekkür ederiz.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 13:51 - Görüntülenme: 105